Zoeken
  • Simon Van Eyck

GWP Kattevenia 2015

De leerlingen van het eerste jaar zijn maandag 28 september op GWP vertrokken. Onder een stralende zon reden we met de bus richting Genk, naar het Bloso-domein Kattevenia. Zowel de leerlingen als de leerkrachten keken uit naar deze week vol leerrijke en sportieve activiteiten.

Maandag zijn we voordat we naar het Bloso-domein gingen, in Hasselt gestopt en hebben we een stadspel gespeeld. Daarna reisden we verder naar Kattevenia en deden de eerste activiteit. Voor mij was dat de oriëntatieloop. We kregen een kaart en een blad met nummertjes, en werden dan op pad gestuurd om de overeenkomstige paaltjes te zoeken.

’s Avonds bezochten we het planetarium. Dankzij de heldere hemel kregen we door de telescoop een hele mooie volle maan te zien.

Dinsdag trokken we met heel de groep naar Bokrijk. Tijdens de Bokrijk rally kregen we info over hoe het vroeger was en speelden we allerlei leerrijke en leuke spelletjes. We deden touwtje trek, vogel pik, een kruiwagenrace en nog veel meer. Er stond ook een bosbiotoopstudie op het programma. We vergeleken twee bossen met elkaar en deden verschillende onderzoekjes. Zo onderzochten we bijvoorbeeld hoeveel beestjes er op een stukje grond van tien bij tien centimeter zitten. Tijdens het nachtspel gingen we op zoek naar “de scheet”. Met onze zaklampen trokken we het donker in om de letters te zoeken waar we een woord mee konden vormen. Een vies woord bleek achteraf: “SCHEET”.

Woensdag was een sportieve dag voor mijn groepje, we zijn gaan mountainbiken en gaan muurklimmen. Gelukkig was het droog toen we gingen mountainbiken want de groep die maandag ging had natte voeten. Naar muurklimmen keek niet iedereen uit. Er waren er een aantal met hoogtevrees. Uiteindelijk viel het reuze mee. Die avond deden we ook een bingo, de hoofdprijs was een bling bling hemd voor de fuif van donderdag.

Donderdag bezochten we de mijn van Beringen en kregen we een rondleiding in een nagebouwde mijngang. De echte mijn is al jaren dicht. Het leven van de mijnwerker heeft nu geen geheimen meer voor de leerlingen van MS Tichelrij. Na dit bezoek zijn we in C-mine een filmpje mee gaan pikken en het doolhof gaan verkennen.

’s Avonds was het eindelijk zover. De leerlingen deden hun bling bling spullen aan en gingen naar de fuif. Ook de leerkrachten hadden hun best gedaan om zich mooi te maken voor de fuif. Vooral meneer Reners trok de aandacht met zijn outfit. DJ Goessens zorgde voor de muziek. Om half één waren we allemaal moe en gingen we slapen.

Vrijdag had mijn groepje een rustige afsluiter, we zijn brood gaan bakken. Het deeg was zelf gemaakt en gekneed. De broodjes werden ook op bakstenen gebakken. Na ons laatste middagmaal gingen we met z’n allen op zoek naar de schat. Deze bleek een doos lekstokken te zijn. Nadat de schat gevonden was gingen we met een lekstok in de mond terug naar huis.

Ik denk dat we zeker mogen besluiten dat GWP Kattevenia een geslaagde GWP was. We deden leuke activiteiten, we hadden stralend weer en leerden elkaar een beetje beter kennen.

Kortom :”MISSIE VOLBRACHT”.

 Innovatief Secundair Onderwijs Het Kompas

 A-stroom en ASO 

 Tichelrijlaan 1, 3800 Sint-Truiden (Nieuwbouw)     I     tel. 011 68 21 24     I     e-mail: methodehetkompas@gmail.com 

 © 2020 Het Kompas 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • icon175x175