Zoeken
  • Simon Van Eyck

Bezoek van onze vrienden!


Op vrijdag 19 februari was het een drukte van jewelste in Het Kompas. De leerlingen van het zesde leerjaar van enkele basisscholen uit de buurt kwamen op bezoek om de werking van onze school wat beter te leren kennen. Wil je weten wat ze geleerd hebben? Lees dan zeker verder…

Na aankomst werden de leerlingen van de basisscholen verdeeld in vier groepjes. Ondertussen maakten de leerlingen van Het Kompas de klassen piekfijn in orde. Elk groepje ging naar een lokaal om daar een lesje Engels, geschiedenis, natuurwetenschappen of techniek te volgen. Na een les schoven de leerlingen door naar het volgende lokaal.

Ikzelf heb, samen met drie klasgenoten, in het lokaal van het tweede jaar, een les geschiedenis gegeven. We speelden samen een spel om de zesdejaars kennis te laten maken met het vak. Eerst werden er drie groepjes gemaakt. Iedereen moest vijftien seconden naar een afbeelding kijken. Daarna moest deze afbeelding zo goed mogelijk nagetekend worden. Achteraf bespraken we deze tekeningen. Ik denk dat de leerlingen heel wat geleerd hebben tijdens ons lesje. Een afbeelding zegt immers meer dan duizend woorden!

Ook de andere lesjes waren leuk en leerrijk. Bij Engels werd er een denkspel met het alfabet gespeeld. In het lesje techniek deden de leerlingen proefjes met drones en mochten ze zelf met een drone proberen te vliegen. Bij natuurwetenschappen hebben ze allerlei dingen door de microscoop bekeken.

Tijdens de pauze kregen onze bezoekers een drankje en een appel, die ze mochten opeten terwijl het vierde jaar uitleg gaf over onze kabinetten. Zo kwamen de leerlingen te weten welke kabinetten er zijn en wat die doen. De pauze was dus zeker en vast geen “speeltijd”.

Zoals je ziet, hebben we onze bezoekers een fijne en leerrijke dag aangeboden. Ze hebben spelenderwijs heel wat geleerd en ze hebben uitleg gekregen over onze school. Ik hoop deze leerlingen volgend jaar terug te zien als medeleerling in Het Kompas.

8 keer bekeken0 reacties

 Innovatief Secundair Onderwijs Het Kompas

 A-stroom en ASO 

 Tichelrijlaan 1, 3800 Sint-Truiden (Nieuwbouw)     I     tel. 011 68 21 24     I     e-mail: methodehetkompas@gmail.com 

 © 2020 Het Kompas 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • icon175x175