Zoeken
  • Stiene Nickmans

Themaweek

Van 21 maart tot 25 maart vond de themaweek van het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden plaats voor de derdejaars. De leerkrachten deden hun uiterste best om een gevarieerd programma uit te werken met accenten op basis van de gekozen studierichting.

Maandag kregen de leerlingen van humane wetenschappen, wetenschappen en latijn een interessante workshop over het Jongeren Advies Centrum (JAC). Terwijl kregen de andere leerlingen een rondleiding in de wereldwinkel. Patrick Bernauw kwam praten voor alle leerlingen over de ‘Rechtvaardige rechter’. Na de middagpauze keken we naar de film ‘Inside Out’.

Dinsdag voormiddag gingen de leerlingen naar Technopolis. Daar kregen ze vraagjes die ze aan de hand van de proefjes konden oplossen. Natuurlijk was er daarna nog even tijd om alle interessante en leuke dingen uit te proberen. Doordat er diezelfde voormiddag aanslagen in Brussel plaatsvonden kon de uitstap naar het speelgoedmuseum helaas niet doorgaan.

Woensdag kwamen er twee sprekers. Een man en een vrouw met beide een zwaar alcohol -en drugsverleden. Zij kwamen praten over wat ze allemaal hadden meegemaakt. Het waren hele pakkende verhalen die de leerlingen toen te horen kregen.

Donderdag kregen we het bezoek van een vrouw met autisme. Het was heel interessant voor de leerlingen om eens te horen hoe het is om te leven met autisme. Ze deed heel erg haar best om alles zo goed mogelijk uit te leggen en de leerlingen hebben heel wat opgestoken.

Vrijdag was het normaal gezien inter-levensbeschouwelijke dag in Hasselt, maar door de aanslagen kon deze niet doorgaan. De leerkrachten hadden als vervanging workshops georganiseerd over alle verschillende godsdiensten die we op school kunnen volgen. Zo maakten de leerlingen ook eens kennis met iets anders dan hun eigen levensbeschouwing. Na de middagpauze hadden we een groepsgesprek over de aanslagen in Brussel. De leerlingen konden vragen stellen over wat er gebeurd was en hun gevoelens erover uiten. Daarna zijn ze samen met de lagere school krijttekeningen op de speelplaats gaan maken om hun medeleven te betonen aan de slachtoffers van Brussel.

Ondanks de aanslagen in Brussel was het toch een erg interessante en leerrijke week waar de leerlingen van het derde jaar heel veel aan hadden

16 keer bekeken0 reacties

 Innovatief Secundair Onderwijs Het Kompas

 A-stroom en ASO 

 Tichelrijlaan 1, 3800 Sint-Truiden (Nieuwbouw)     I     tel. 011 68 21 24     I     e-mail: methodehetkompas@gmail.com 

 © 2020 Het Kompas 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • icon175x175